Mitä tarkoittaa sisällöntuotanto

Sisällöntuotanto on prosessi, jossa luodaan sisältöä verkkosivustollesi. Voit luoda sisältöä itse tai palkata ammattikirjoittajan tekemään sen puolestasi.

Sisältö on brändisi sydän ja sielu. Verkkosivustosi, sosiaalisen median tilisi ja markkinointimateriaalisi tulisi olla täynnä arvokasta ja jaettavaa sisältöä, joka kiinnostaa yleisöäsi.

Mitä tarkoittaa sisällöntuotanto

Sisällöntuotanto voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

Alkuperäinen sisältö on yrityksen omistajan kirjoittamaa, ja se kuvastaa hänen tietämystään, mielipiteitään ja asiantuntemustaan tietystä aiheesta. Siihen voi sisältyä postauksia blogeihin, videoita tai muuta sisältöä mediaa varten.

Uudelleenkäsitelty sisältö viittaa muualla julkaistuun tietoon, jota käytetään lähtökohtana uudelle sisällölle, joka luodaan eri tarkoitusta varten.

Sisällöntuotanto on markkinoinnin laji, jossa luodaan ja julkaistaan sisältöä, jonka tavoitteena on lisätä liikennettä verkkosivustollesi. Sisällöntuotanto voi sisältää sekä tekstiä että multimediaa, kuten videoita, podcasteja ja infografiikkaa.

Sisällöntuotannon tarkoituksena on houkutella uusia kävijöitä verkkosivustollesi ja saada heidät kiinnostumaan tarjonnastasi. Se voi olla myymäsi tuote tai palvelu, tai se voi olla tietoa, joka auttaa heitä ratkaisemaan jonkin ongelman.

Sisällöntuotanto voi tapahtua monessa muodossa, ja jokaisella on omat ainutlaatuiset etunsa ja haittansa. Mitä enemmän erilaista sisältöä tuotat, sitä enemmän mahdollisuuksia ihmisillä on löytää sivustosi hakukoneiden tulosten tai sosiaalisen median viittausten kautta.

Sisällöntuotanto on tärkeä osa sosiaalisen median markkinointia, koska sen avulla yritykset voivat tavoittaa yleisön suoraan merkityksellisellä tiedolla.

Jos esimerkiksi luot videon yrityksen verkkosivustoa tai blogia varten, sen tarkoituksena on todennäköisesti houkutella uusia kävijöitä tai asiakkaita sosiaalisen median alustojen, kuten Facebookin tai Twitterin kautta. Jos tuotat mainoksen televisio- tai radiomainontaan, tavoitteena on saada katsojat näkemään ja kuulemaan tuotteestasi tai palvelustasi mainoskatkon aikana.

Sisällöntuotannon hinta

Sisällöntuotanto voi olla kokopäivätyö, tai voit ulkoistaa sen freelancereille tai toimistoille. Sisällöntuotannon ulkoistamisen kustannukset vaihtelevat sen mukaan, millaista työtä tarvitset, mutta se on yleensä edullisempaa kuin kokopäiväisen työntekijän palkkaaminen sisällön luomiseen.

Paras tapa aloittaa sisällöntuotanto on aloittaa pienestä. Valitse yksi tai kaksi liiketoimintasi kannalta tärkeintä aihetta ja sitoudu julkaisemaan vähintään yksi blogikirjoitus viikossa näistä aiheista.

Jos haluat palkata toimiston tai freelancerin, varmista, että heillä on kokemusta alallesi kirjoittamisesta ja että he ymmärtävät asiakkaidesi tarpeet. Teknologiaan erikoistunut kirjoittaja ei ehkä ymmärrä, miten kirjoittaa terveydenhuollon tuotteista, kun taas terveydenhuoltoon erikoistunut kirjoittaja saattaa kamppailla rahoituspalveluihin liittyvien aiheiden kanssa.

Ota yhteyttä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *